Un înalt oficial al Casei Albe, prezentat de mass-media ca potențial succesor al lui John Kelly în calitate de șef al cancelariei prezidențiale, a anunțat duminică că părăsește administrația, conform AFP.

John KellyFoto: Wikipedia

Nick Ayers, 36 de ani, șef de cabinet al vicepreședintelui american Mike Pence, a scris pe Twitter că va părăsi Casa Albă la sfârșitul acestui an pentru a se alăture echipei de campanie a președintelui Donald Trump în vederea alegerile prezidențiale din 2020.

"Voi plecala sfârșitul anului, dar voi lucraînechipa #MAGA pentru a ajutăcauza noastră", a scris Ayers pe Twitter. #MAGA este acronimul pentru Make America Great Again, principalul slogan de campanie al lui Donald Trump.

Nick Ayers a mulțumit în tweet-ul său președintelui, vicepreședintelui și personalului Casei Albe. „Mulțumesc @realDonaldTrump, @VP și colegilor mei minunați pentru onoarea (pe care am avut-o) de a servi națiunii noastre și Casei Albe“, a scris el.

Trump a anunțat sâmbătă plecarea celui mai apropiat consilier, șeful cancelariei Casei Albe John Kelly, în vârstă de 68 de ani, caparte a procesului de reînnoire a echipei sale apropiate pentru campania din 2020.

"John Kelly vaplecala sfârșitul anului", iar numele succesorului său va fi anunțat "într-o zi sau două", a declarat Trump reporterilor.

Ca succesor în calitate de șefal cancelariei, mass-media din SUA a raportat insistent numele lui Nick Ayers, un tânăr strateg politic republican cu profil radical diferit de John Kelly.

Dar, potrivit unor surse anonime citate de Washington Post, dl Ayers s-a arătat „sceptic“, referitor laposibilitatea de a prelua postul până în 2020, având în vedere provocările din mandatele lui John Kelly și predecesorului său Reince Priebus.