"Nu pot respira" au fost ultimele cuvinte rostite de Jamal Khashoggi, după ce a fost atacat de un grup de asasini saudiţi în consulatul din Istanbul, potrivit unei surse implicate în ancheta privind uciderea jurnalistului Washington Post, relatează CNN citat de Mediafax.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

Sursa, care a citat o transcriere tradusă a unei înregistrări audio a ultimelor momente din viaţa lui Khashoggi, a declarat că este clar că uciderea acestuia în 2 octombrie nu a fost o încercare eşuată de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită, ci executarea unui plan premeditat de a-l asasina.

În timpul operaţiunii, sursa îl descrie pe Khashoggi luptând împotriva unui grup de oameni hotărâți să-l omoare.

"Nu pot respira", a repetat de mai multe ori Khashoggi, înainte de a fi ucis.

Transcrierea notează că se auzeau mai multe sunete, iar corpul lui Khashoggi era dezmembrat cu ajutorul unui fierăstrău, în timp ce presupușii făptași erau sfătuiți să asculte muzică pentru a acoperi zgomotele.

Potrivit sursei, transcrierea sugerează că au fost făcute o serie de apeluri telefonice privind progresele operaţiunii. Oficialii turci consideră că apelurile au fost adresate unor persoane de rang înalt de la Riyad.

Unele dintre detaliile din transcriere văzute de sursa CNN au apărut în rapoartele anterioare ale conținutului înregistrării. Dar acesta este cel mai amplu raport al transcrierii care a fost publicat până acum.