Directorul financiar al Huawei Technologies Co Ltd din China a argumentat că ar trebui să fie eliberată pe cauțiune în așteptarea audierii de extrădare din cauza hipertensiunii arteriale severe și a temerilor legate de sănătatea ei, în perioada în care a fost încarcerată în Canada, relatează Reuters.

Sigla HuaweiFoto: Hotnews

Meng Wanzhou, se luptă să fie eliberată pe cauțiune după ce a fost arestată pe 1 decembrie în Canada, la cererea Statelor Unite.

Meng, 46 de ani, se confruntă cu acuzațiile SUA că ar fi acoperit legăturile companiei cu o firmă care a încercat să vândă echipamente Iranului, în ciuda sancțiunilor, a declarat un procuror canadian vineri, argumentând împotrivaeliberării pe cauțiune în timp ce ea așteaptă extrădarea în Statele Unite.

Într-o declarație sub jurământ, Meng a afirmat că este nevinovată de aceste acuzații și le vacontestaîn instanță în Statele Unite, dacă va fi predată acolo.

Meng a mai spus că a fost dusă la un spital pentru tratamentul hipertensiunii după ce a fost reținută.

China a criticat puternic reținerea și a cerut eliberarea imediată. Arestarea a afectat piețele globale, pe fondul îngrijorării că ar putea să torpileze posibila dezghețare a tensiunilor comerciale dintreStatele Unite și China.

În cererea de eliberare pe cauțiune Meng a declarat că are legături de lungă durată cu orașul Vancouver, de cel puțin 15 ani, precum și proprietăți semnificative în oraș.

Familia ei, de asemenea, va căuta să rămână în Vancouver dacă va fi eliberată pe cauțiune, conform documentelor instanței, iar soțul ei spune că intenționează să aducă fiica cuplului la Vancouver pentru a merge la școală în timpul procesului.