Sindicatul căilor ferate şi al transporturilor din Germania (EVG) a anunțat că membrii săi vor intra luni în grevă, ceea ce va afecta traficul trenurilor pe liniile locale, regionale şi naţionale, după ce discuţiile cu operatorul feroviar Deutsche Bahn nu au dat rezultate, au declarat duminică pentru Reuters două surse sindicale.

HotNews.roFoto: Hotnews

O sursă sindicală a declarat că sindicatul EVG nu a dorit să îşi limiteze greva doar la câteva rute sau o singură formă de transport, deși unele regiuni ale Germaniei vor fi afectate mai puternic decât altele.

Sindicatul EVG, care reprezintă majoritatea angajaților din industria transporturilor, a spus sâmbătă că grevele de avertisment ar fi inevitabile, ceea ce a dat naştere la îngrijorări că este posibil să fie afectate călătoriile din preajma Crăciunului.

EVG vrea o majorare salarială de 7,5% şi de asemenea a făcut unele solicitări privind orele de muncă şi vacanţele.

Conducerea Deutsche Bahn, care în paralel poartă discuţii şi cu sindicatul mai mic al mecanicilor de locomotivă (GDL), a spus că a oferit o majorare salarială de 5,1% în două trepte şi o primă unică de 500 de euro. În ansamblu, este vorba de o majorare de 7%, susţine echipa managerială a operatorului feroviar.

Decizia EVG de a rupe discuțiile produce, potrivit operatorului feroviar, o ”escaladare complet inutilă”, care îi va nelinişti complet pe călători în perioada Crăciunului.