Președintele în funcție al Braziliei, Michel Temer, a declarat vineri că a ajuns la un acord cu guvernatorul statului Roraima, Suely Campos, pentru o "intervenție" federală în statul de la granița cu Venezuela, anunță Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Temer a declaratpe Twitter că el și guvernatorul au ajunsla concluzia că o intervenție negociată ar ficeamai bună soluție pentru a "pacifica" situația din Roraima.

Valuri de migranți venezueleni au intrat în zona de frontieră în ultimele luni, căutând refugiu înfața sărăciei și foametei din țara vecină. Miile de refugiați împovărează serviciile publice și finanțele statului.

Joi, ofițerii de poliție și agenții din penitenciarele din Roraima au amenințat cu greva, protestândfață de întârzierile în plata salariilor.

"Situația din Roraima se înrăutățește. Am încercat modalități de a salvastatul cu resurse, dar nu am putut găsi un mod legal de a face acest lucru", a declarat președintele Temer jurnaliștilor după întâlnirea cu guvernatorul și cu alți oficiali guvernamentali.

"De aceea i-am spus guvernatorului că o modalitate de a rezolva problemele de acum, în special situația salarială, ar fi intervenția federală", a spus Temer.

Potrivit postului local de televiziune Globo, guvernatorul ales, Antonio Denarium, care este din aceeași partid ca președintele ales Jair Bolsonaro, PSL, vafi numit de Temer pentru a conduce intervenția, care se va încheia la 31 decembrie.

Denarium și toți ceilalți guvernatori, precum și Jair Bolsonaro, își încep mandatul de la 1 ianuarie 2019.