Un oficial rus ar fi propus în noiembrie 2015 echipei de campanie a lui Donald Trump o "sinergie politică", potrivit unui nou document depus vineri de procurorul special Robert Muller, care investighează o posibilă înțelegere între Moscova și Trump, relatează AFP. Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, s-a aflat în contact cu acest rus care ar fi fost ”o persoană de încredere” în Federația Rusă.

Robert Mueller, la BucurestiFoto: Agerpres

Într-un memoriu de șapte pagini, procurorul special subliniază faptul că fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a declaratcă în noiembrie 2015, înainte ca Donald Trump să fie investit în calitate de candidat al partidului republican, s-a aflat în contact cu un rus care pretindea a fi "o persoană de încredere" a guvernului, oferind echipei de campanie "o sinergie politică" și "o sinergie la nivel guvernamental".

Rusul ar fi propus în mod repetat o întâlnire între Trump și Putin, potrivit lui Muller, și-a spus lui Cohen că o întâlnire ”ar putea avea un impact fenomenal, nu doar politic, dar în zona de business, de asemenea”, pentru că ”nu există o garanție mai mare într-un proiect decânt consimțământul lui Putin”.

Aceste noi revelații aparîntimp ce președintele Donald Trump continuă să discrediteze ancheta lui Robert Mueller, despre care spune că a durat prea mult și nu va dezvălui "nici o coluziune".