Michael Cohen, fostul avocat personal al preşedintelui american Donald Trump, ar trebui să fie condamnat la închisoare pentru mai multe fapte, printre care evaziune fiscală, iar pedeapsa să fie una „substanțială”, au declarat vineri procurorii care se ocupă de caz, citați de CNN, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cohen, care a cooperat cu echipa procurorului special Robert Mueller în ancheta privind posibile ingerințe ruse în cadrul alegerilor din 2016, a pledat vinovat în luna august pentru acuzațiile aduse.

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

Fostul avocat a recunoscut că a încălcat legislația financiară în timpul alegerilor din anul 2016, prin faptul că a plătit mai multe femei care au avut aventuri cu președintele american să păstreze tăcerea.

„Cohen, avocat și om de afaceri, a comis patru infracțiuni federale în ultimii ani. A fost motivat de lăcomia personală și și-a folosit de multe ori influența pentru scopuri incorecte”, au declarat vineri procurorii.

Procurorii au decis că Michael Cohen ar putea să primească o reducere a sentinței pentru cooperarea cu procurorul special Mueller, dar au subliniat faptul că nu a fost încheiată o înțelegere oficială. Așadar, Cohen ar trebui să primească o reducere „modestă” a sentinței, de maxim patru sau cinci ani.

Michael Cohen a pledat vinovat în urmă cu o săptămână că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în alegerile prezidenţiale din SUA.