​Președintele american Donald Trump o va numi pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, în funcția de Ambasador al Statelor Unite la Organizația Națiunilor Unite, a declarat joi o sursă familiară cu decizia președintelui, citată de BBC și Reuters, conform Mediafax.

Heather NauertFoto: Wikipedia

Conform declarațiilor sursei, Donald Trump va face anunțul oficial vineri dimineață. Reprezentanții Departamentului de Stat nu au oferit momentan o confirmare.

Heather Nauert, în vârstă de 48 de ani, a preluat funcția de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat în aprilie 2017, fiind prima sa funcție guvernamentală.

Conform Bloomberg, prima publicație care a anunțat posibila numire în funcție, a transmis că Nauert ar fi o alegere „nefirească”, deoarece are puțină experiență în Guvern sau în politici străine.

Numirea sa în funcție va trebui aprobată de Senatul Statelor Unite.

Înainte de preluarea funcției de purtător de cuvânt, Nauert a fost corespondent și prezentator pentru postul american de televiziune Fox News, susținător al președintelui Donald Trump.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump a declarat că ia în considerare numirea purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, în funcția de ambasador al Statelor Unite la ONU, adăugând că o decizie în acest sens va fi făcută în curând.

"O luăm în considerare în cel mai serios mod. Este excelentă. Este alături de noi de foarte mult timp. Este un susținător de foarte mult timp. Probabil vom lua o decizie săptămâna viitoare", a declarat Trump pentru reporteri.

Nikki Haley, ambasadorul actual al Statelor Unite la Naţiunile Unite, a anunțat în luna octombrie că demisionează și că își va încheia activitatea pâna la sfârșitul anului. Aceasta a deținut funcția de ambasador de la începutul mandatului lui Donald Trump.