Coreea de Nord a extins și a modernizat în mod semnificativ o bază de lansare a rachetelor cu rază lungă de acțiune, conform imaginilor surprinse prin satelit publicate de CNN. Acest fapt subliniază lipsa de progres în negocierile cu SUA în lunile de după ce Kim Jong-un s-a întâlnit cu Donald Trump, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile prezintă o bază foarte dezvoltată, aflată la Yeongjeo-dong, și au dezvăluit un alt sit de lansare a rachetelor care anterior nu era cunoscut public. Locația bazelor de rachete a stârnit suspiciuni că ar putea fi vorba despre un loc de lansare pentru cele mai noi rachete de rază lungă din Coreea de Nord, inclusiv cele care pot transporta focoase nucleare, potrivit analiștilor care au revăzut imaginile pentru CNN. Acesta include o rețea de tuneluri subterane utilizate pentru stocarea rachetelor.

Departamentul american de apărare a spus într-o declarație: ,,Urmărim Coreea de Nord foarte îndeaproape, dar nu putem discuta informațiile pe care le deținem".

Trump și Kim au convenit să lucreze pentru ,,denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene", în cursul unei întâlniri din Singapore din iunie, iar Kim s-a oferit să închidă unele instalații de testare a rachetelor. Coreea de Nord a pretins că va dezmembra singura sa locație de testare nucleară cunoscută, sigilând tuneluri în fața unei mii de jurnaliști.