Președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador a propus miercuri să ofere mai multe vize de lucru pentru persoanele din America Centrală și a declarat că Statele Unite ar trebui să facă același lucru, ca parte a unei negocieri care vizează stoparea fluxului de migranți către nord, scrie Reuters.

migranti suaFoto: Captura BBC

Mexicul și Statele Unite au discutat despre modul de gestionare a grupurilor mari care se deplasează în caravane.

Imediat după ce a fost ales în iulie, Lopez Obrador, a trimis o scrisoare președintelui Donald Trump, sugerând să lucreze împreună pentru a aborda problema migranților.

"Este foarte important pentru noi să ajungem la un acord de investiții între companii și guverne, să creăm locuri de muncă în America Centrală și în țara noastră", a spus el.

Lopez Obrador planifică proiecte de infrastructură majore în sudul Mexicului. El spune că aceste planuri, care includ o rafinărie și două căi ferate, vor oferi locuri de muncă mexicanilor și americanilor din zona centrală.

Sosirea a câteva mii de migranți la frontiera dintre Mexic și SUA, cu aproximativ o lună în urmă, l-a determinat pe Trump să mobilizeze armata SUA pentru a consolida securitatea frontierelor, restricționând în același timp numărul de cereri de azil acceptate pe zi.