Președintele american Donald Trump s-a așezat miercuri alături de cei trei predecesori democrați la funeraliile de stat ale lui George H.W. Bush, oferind o rară imagine de unitate într-o Americă divizată, relatează AFP.

Funeraliile lui George Bush SrFoto: Captura YouTube

În primul rând al Catedralei naționale din Washington, Donald și Melania Trump au asistat la ceremonie alături de trei foști președinți democrați, Barack Obama, Bill Clinton și Jimmy Carter, și soțiile lor Michelle Obama, fostul secretar de stat Hillary Clinton și Rosalynn Carter.

Președintele republican i-a salutat pe soții Obama, așezați lângă el, dar nu și pe Clinton și Carter, așezați mai departe. Hillary Clinton nu a schimbat nicio privire cu Trump, dar s-a întreținut călduros cu vicepreședintele Mike Pence.

__________

Funeraliile fostului președinte american George H.W. Bush au început miercuri, la Washington, la ceremonie participând foști și actuali lideri din întreaga lume, scrie Mediafax citând postul CNN

Ceremonia s-a desfășurat la Catedrala Națională din Washington, începând cu ora locală 11.00.

Printre personalitățile prezente la eveniment se numără președintele american Donald Trump și soția sa Melania și patru dintre foștii președinți ai Statelor Unite, alături de soțiile acestora, inclusiv fiul acestuia, fostul președinte George W. Bush, și mai mulți membri ai familiei, scrie The Washington Post.

La ceremonie este prezent cancelarul german Angela Merkel, fostul vicepreședinte Joe Biden, procurorul general Matthew G. Whitaker, fostul președinte Jimmy Carter, precum și numeroși membri ai Congresului american.

__________

Sicriul celui de-al 41-lea lider de la Casa Albă acoperit de drapelul american a fost depus miercuri dimineață la Capitoliu, pe acordurile melodiei „Marșul Președintelui”, și au fost trase 21 de salve de tun.

Coloana oficială a părăsit apoi clădirea Capitoliului și s-a îndreptat spre Catedrala din Washington.

George H.W. Bush a murit vineri, 30 noiembrie, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Houston.

După finalizarea ceremoniilor din Washington, va fi organizată o altă înmormântare în Houston joi, ca mai apoi corpul președintelui să fie înmormântat în College Station, Texas.

  • Desfășurarea LIVE VIDEO a funeraliilor de la Washington