Rusia ține exerciții navale și cu rachete sol-aer în regiunea Mării Negre, deși în acest moment există tensiuni în relația cu Ucraina și cu Occidentul din cauza capturării a trei nave ucrainene lângă coasta peninsulei Crimeea, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Două submarine, Rostov-pe-Don B-237 și Stary Oskol B-262, au efectuat intervenții de urgență pentru detectarea, urmărirea și distrugerea de ținte aflate pe mare și pe coastă cu focuri de rachete, potrivit ministerului apărării.

De asemenea, echipajele submarinelor din Marea Neagră sunt programate să exerseze scufundarea la adâncimi mari, dar și ieșirea de urgență la suprafață.

În comunicatul ministerului apărării de la Moscova nu se precizează când au început sau când se vor încheia exercițiile, nici dacă sunt parte a unor antrenamente militare de mai mare amploare din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014.

Separat, sistemele de rachete sol-aer cu rază medie de la est de Crimeea au exersat detectarea, identificarea și doborârea de ținte aeriene, a anunțat un purtător de cuvânt al Flotei de la Marea Neagră, citat de Interfax.

Un avertisment de navigație al marinei turce spune că ”exerciții de tragere” sunt așteptate în regiune în perioada 3-9 decembrie.