Procurorul special Robert Mueller a declarat marți în instanță că Michael Flynn, fost consilier al președintelui american Donald Trump, a „contribuit substanțial” la investigația privind ingerințele ruse în alegerile din SUA din 2016 și nu ar trebui condamnat la închisoare, relatează CNN, conform Mediafax.

Michael FlynnFoto: dia.mil

Flynn a pledat vinovat pentru sperjur la data de 1 decembrie 2017, devenind primul oficial de rang înalt din echipa lui Donald Trump care a fost de acord să coopereze în cadrul investigației.

Fostul consilier este în centrul unei anchete menite să descopere dacă Donald Trump a obstrucționat justiția. De asemenea, acesta a fost cercetat pentru contacte cu oficiali ruși în perioada în care a făcut parte din Administrația lui Donald Trump.

Michael Flynn a fost un consilier apropiat al lui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016.

Sentința finală în dosarul fostului consilier este programată pentru data de 18 decembrie.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.