Procurorii din Statele Unite au anunțat marți că au pus sub acuzare patru persoane care au luat parte la o schemă de evaziune fiscală pentru evitarea plății taxelor în SUA, dezvăluită în urma unei scurgeri masive de informații, cunoscută sub denumirea Panama Papers, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Panama Papers - pe intreg globFoto: Esri

Trei dintre cele patru persoane au fost deja arestate, au anunțat procurorii, în primul dosar deschis împotriva firmei de avocatură Mossack Fonseca & Co, aflată în centrul scurgerii de informații.

Harald Joachim von der Goltz, un client al firmei, a fost arestat luni în Londra. Dirk Brauer, angajat al unei companii terțe care avea legături cu firma din Panama, a fost arestat în Paris în data de 15 noiembrie.

A treia persoană implicată, Richard Gaffey, contabil american, a fost arestat marți în orașul Massachusetts, conform informațiilor date de procurorii cazului.

Al patrulea acuzat, Ramses Owens, avocat al firmei Mossack Fonseca, a rămas momentan în libertate. Firma de avocatură s-a închis la începutul acestui an.

Cele mai grave capete de acuzare din dosar, printre care fraudă bancară și conspirație la spălare de bani, pot ajunge la o sentință de până la 20 de ani de închisoare.