Oficialii administrației Trump s-au întâlnit marți, pentru a determina directorii executivi ai companiilor de automobile germane să-și extindă investițiile în Statele Unite, deoarece Casa Albă are în vedere impunerea unor noi tarife pentru vehiculele fabricate în Europa, scrie Reuters.

trumpFoto: Hotnews

Oficialii americani urmăresc "să discute despre oportunitățile de investiții în SUA, care includ producția și alte forme de investiții, inclusiv în cercetare și dezvoltare și în tehnologii de ultimă generație", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Lindsay Walters.

Trump a amenințat că va impune tarife rigide pentru mașinile asamblate în Uniunea Europeană, ca parte a politicii sale comerciale "America First".

Dieter Zetsche, președintele Daimler, a declarat că este "plin de speranță", în timp ce directorul executiv al VW, Herbert Diess, a declarat că speră că noile tarife din SUA ar putea fi evitate. - "Așteptăm și vom vedea ce va fi".

Deși Comisia Europeană se ocupă de negocieri, administrația Trump a convocat șefii companiilor auto ca parte a unei campanii de "reechilibrare" a fluxurilor comerciale globale.

Săptămâna trecută, BMW a declarat că are în vedere construirea unei a doua fabrici în Statele Unite care ar urma să producă motoare.