Complexul sportiv din Tijuana, care a devenit principalul adăpost al migranților care încearcă să ajungă la frontiera Statelor Unite, a fost închis "din cauza condițiilor sanitare precare", potrivit unei declarații a biroului primarului din Tijuana, Juan Manuel Gastélum, scrie CNN.

Caravana cu migrantiFoto: Captura YouTube

Începând de joi, oficialii mexicani au transferat migranții de la complex către un nou adăpost care se află mai departe de graniță, în partea estică a orașului, într-o zonă cunoscută sub numele de El Barretal.

Deși majoritatea au plecat încă de duminică, se pare că au mai rămas câteva zeci de persoane care au refuzat să plece și în prezent dorm în corturi la graniță.

Mii de migranți au sosit în Tijuana în ultimele săptămâni. Mulți călătoresc ca parte a așa-numitelor caravane, grupuri mari care au venit din America Centrală, în mare parte pe jos.

Tensiunile au izbucnit duminica trecută, când un grup de migranți s-au grăbit să treacă frontiera, iar autoritățile americane au tras cu gaze lacrimogene. De atunci, situația s-a calmat.