Doi senatori republicani au spus marți că nu au niciun dubiu cu privire la implicarea prințului Mohammed Bin Salman în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, după ce au fost informați de concluziile CIA, relatează AFP.

Gina HaspelFoto: Captura YouTube

”Nu am nicio îndoială asupra faptului că prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman a dirijat uciderea și a fost ținut la curent de situație tot timpul”, a spus Bob Corker, după ce șefa CIA, Gina Haspel, a informat Congresul în legătură cu uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

”Eu cred că este complice la uciderea domnului Khashoggi la cel mai înalt nivel posibil”, a spus un aliat al lui Trump în Senat.

CIA ar avea dovezi potrivit cărora, cel mai probabil, prințul moștenitor Mohammed bin Salman a ordonat uciderea jurnalistului.

Săptămâna trecută, secretarul de stat Mike Pompeo și secretarul apărării James Mattis le-au spus senatorilor că nu există dovezi directe care să ateste că prințul saudit a fost implicat în uciderea jurnalistului.

De asemenea, președintele Donald Trump a precizat că dovezile CIA nu ar fi concludente. ”Este posibil ca prințul moștenitor să fi fost la curent cu tragicul eveniment - poate a făcut-o, poate nu”, declara el, pe 20 noiembrie.

Khashoggi a fost ucis la începutul lunii octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. 11 saudiți au fost reținuți în acest caz, aceștia negând însă implicarea prințului.