Pe străzile din Paris, protestatarii scandau un mesaj simplu: "Îl vrem pe Trump". Aceasta este teoria avansată, în ciuda oricăror evidențe, de un comentator conservator și redistribuită pe Twitter de Donald Trump, președintele celei mai mari puteri mondiale, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt proteste în Franța socialistă din cauza taxelor de extrema stângă pe benzină", a scris Charlie Kirk, fondatorul organizației conservatoare Turning Point USA.

"Presa abia dacă vorbește despre asta. America e în plin boom, Europa arde. Vor să ascundă rebeliunea clasei medii împotriva marxismului cultural", a continuat tânărul, în acest mesaj căruia @realDonaldTrump i-a oferit o cutie de rezonanță de 55 de milioane de abonați, pe Twitter.

"Oamenii scandau Îl vrem pe Trump pe străzile Parisului", a adăugat el, o afirmație nesusținută de nicio mărturie de pe teren sau de vreun element concret.

În urmă cu opt zile, președintele american a anunțat, într-un tweet ambiguu, că urmărește îndeaproape manifestările din Franța ale "vestelor galbene", o mișcare eteroclită care denunță scăderea puterii de cumpărare și creșterea taxelor la carburant decisă de Emmanuel Macron.