Șefa CIA, Gina Haspel, va informa Congresul în legătură cu uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, scrie BBC. Haspel urmează să discute marți cu liderii din Senat, în condițiile în care absența sa de la discuțiile pe această temă care au avut loc săptămâna trecută i-a iritat pe unii membri ai Congresului.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

CIA ar avea dovezi potrivit cărora, cel mai probabil, prințul moștenitor Mohammed bin Salman a ordonat uciderea jurnalistului.

Săptămâna trecută, secretarul de stat Mike Pompeo și secretarul apărării James Mattis le-au spus senatorilor că nu există dovezi directe care să ateste că prințul saudit a fost implicat în uciderea jurnalistului.

De asemenea, președintele Donald Trump a precizat că dovezile CIA nu ar fi concludente. ”Este posibil ca prințul moștenitor să fi fost la curent cu tragicul eveniment - poate a făcut-o, poate nu”, declara el, pe 20 noiembrie.

Khashoggi a fost ucis la începutul lunii octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. 11 saudiți au fost reținuți în acest caz, aceștia negând însă implicarea prințului.