O femeie de 80 de ani care a fost rănită în apartamentul său de elemente ale unei grenade lacrimogene în incidentele de la manifestațiile organizate sâmbătă la Marsilia a murit duminică în blocul operator al unui spital din acest oraș, scrie AFP.

Proteste la MarsiliaFoto: Captura YouTube

Bătrâna, născută în iulie 1938 și de naționalitate algeriană, se afla acasă la ea și închidea obloanele de la apartament, la etajul patru al unui imobil din apropiere de Canebière, când un proiectil a lovit-o în față. Transportată la spitalul din Timone și apoi la Conception, femeia a fost operată dar a murit "din cauza unui șoc operator", a declarat procurorul Xavier Tarabeux.

"Am găsit la ea acasă elemente de grenadă", dar "la acest stadiu nu putem stabili o legătură cauză-efect între rană și deces", a precizat Tarabeux. Autopsia urmează a fi efectuată luni.

Incidente violente au izbucnit sâmbătă seara pe Vechiul pod și apoi în Canebière, după o zi marcată de mai multe manifestații în acest oraș, în urma unui apel al "vestelor galbene", al sindicatului CGT dar și ale unui colectiv format după moartea a 8 persoane în prăbușirea a două imobile în centrul orașului, la începutul lui noiembrie.

"Doamna își închidea obloanele pentru a evita gazele lacrimogene când a primit una în plină față", a declarat Salim Moussa, avocatul unei prietene a victimei care locuiește în imobilul de vis-a-vis și care a spus că proiectilul era o grenadă lacrimogenă.

Acesta a adăugat că dorește acum să înțeleagă dacă "bomba lacrimogenă sau tratamentul medical" administrat unei persoane "cu sănătatea fragilă" s-a aflat la originea decesului.