​Președintele american Donald Trump dorește ca liderul-nord coreean Kim Jong-Un să știe că îl apreciază și că îi va îndeplini dorințele, a declarat duminică președintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, la o zi după ce l-a întâlnit pe Trump în cadrul summitului G20, relatează Reuters citat de Mediafax.

Kim Jong-un si Moon Jae-in pe Muntele PaekduFoto: AGERPRES

Președintele sud-coreean a declarat că a fost rugat de Donald Trump să transmită mesajul.

„Mesajul este că președintele Donald Trump are o părere foarte bună despre liderul Kim. Așadar, am fost rugat să îi transmit lui Kim Jong-Un că Trump dorește să implementeze acordul dintre cei doi și că îi va îndeplini toate dorințele”, a declarat Moon Jae-In.

Donald Trump și Kim Jong-Un au avut o întâlnire bilaterală în luna iunie, în Singapore. Președintele american a transmis că cel mai probabil va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-Un în luna ianuarie sau februarie.

„Ne înțelegem foarte bine. Avem o relație bună”, a declarat Donald Trump la întoarcerea de la summitul G20 din Argentina. De asemenea, președintele american a anunțat că la un moment dat îl va invita pe Kim Jong-Un în Statele Unite.

Oficialii de la Casa Albă au emis duminică un comunicat, în urma întâlnirii dintre Donald Trump și președintele chinez Xi Jinping, în care se menționează că cele două țări vor coopera cu Kim Jong-Un pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene.

De asemenea, Donald Trump și Xi Jinping au fost de acord asupra faptului că există un progres semnificativ în ceea ce privește situația din Coreea de Nord.