Iranul va continua testele cu rachete pentru a construi capabilităţile de apărare şi descurajare, a declarat un purtător de cuvânt al armatei iraniene, după afirmaţiile unor responsabili americani potrivit cărora Teheranul a efectuat un nou test cu rachetă, relatează Agerpres citând Reuters.

Raza de actiune a rachetelor iranieneFoto: defense.gov

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a condamnat sâmbătă testarea de către Iran a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune capabilă să transporte mai multe focoase, apreciind că aceasta reprezintă o încălcare a acordului internaţional privind programul nuclear al Teheranului.

"Testele cu rachete... sunt efectuate pentru apărarea ţării şi descurajare şi vom continua acest lucru", a declarat generalul Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al forţelor armate iraniene, citat de agenţia de presă Tasnim.

El nu a confirmat sau negat faptul că Iranul a efectuat un nou test cu rachetă.

Totodată, SUA "au dezvăluit" joi noi arme prezentate drept "dovezi ale proliferării rachetelor iraniene" şi au avertizat în legătură cu "ameninţarea" crescândă pe care o reprezintă, în opinia Washingtonului, Iranul în Orientul Mijlociu, notează AFP.

De la baza militară Anacostia din Washington, reprezentantul special al diplomaţiei americane pentru Iran, Brian Hook, a ţinut o conferinţă de presă în mijlocul mai multor arme, acolo unde guvernul american a prezentat deja în urmă cu aproape un an resturile unei rachete iraniene trase, potrivit lui, de către rebelii houthi din Yemen asupra Arabiei Saudite.