Oficiali locali ai unui cartier din capitala federală americană Washington au votat pentru redenumirea unei străzi de lângă Ambasada Arabiei Saudite în SUA în memoria lui Jamal Khashoggi, jurnalist saudit asasinat la începutul lui octombrie, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacă votul va fi aprobat şi de Consiliul Municipal al Washingtonului, o porţiune din strada din faţa clădirii misiunii saudite din cartierul select Foggy Bottom va fi redenumită în "aleea Jamal Khashoggi".

Khashoggi, exilat în SUA şi contributor al cotidianului Washington Post, a fost ucis în sediul consulatului saudit de la Istanbul, în 2 octombrie.

Potrivit CNN, ideea redenumirii a luat fiinţă în urmă cu circa o lună, în urma unei petiţii online care a adunat peste 8.000 de semnături. Potrivit autorilor petiţiei, redenumirea le va reaminti oficialilor saudiţi că asasinatele de acest tip sunt total inacceptabile. Această propunere "este manifestarea sprijinului ferm al Washingtonului faţă de libertatea presei", se spune în textul petiţiei.