O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte. Au demonstrat-o din nou jurnaliștii care i-au surprins, la summit-ul G20 de la Buenos Aires, pe prințul saudit Mohammed bin Salman și președintele Rusiei, Vladimir Putin, bătând palma.

Putin si MBSFoto: Captura video

Cei doi au râs, și-au dat mâna și apoi s-au asezat la masa discuțiilor. Imaginile s-au răspândit cu repeziciune în mass media, scrie CNN, reporterii comentând gestul celor doi. „Și tu ai fi fericit dacă tocmai ai fi scăpat de o crimă”, a scris pe Twitter Aaron Blake de la The Washington Post, cu referire la jurnalistul Jamal Khashoggi, ucis recent în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu. Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6. Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.