Poliția franceză a tras sâmbătă cu gaze lacrimogene, grenade paralizante și tunuri de apă în protestatarii ”veste galbene” ce încercau să spargă cordoanele de securitate de la Palatul Elysee înaintea unei a treia manifestanții împotriva scumpirii costului vieții din Franța, transmite Reuters.

Proteste violente in ParisFoto: Captura RT

UPDATE 14.36 Până la acest moment au fost arestate 81 de persoane, a anunțat poliția. După mai multe ore de ciocniri, forțele de ordine par că au eliberat zona din jurul Arcului de Triumf din Paris, unde protestatarii pașnici se amestecau cei violenți, împingându-iI spre străzile adiacente.

Poliția a anunțat că 81 de persoane au fost arestate în contextul îngrijorărilor că grupări de extremă stânga și extremă dreapta infiltrează mișcarea ”vestele galbene”, o mișcare de protest spontană.

De peste două săptămâni, ”les gilets jaunes” (vestele galbene) au blocat, în semn de protest, drumuri din toată Franța, ei reprezentând una dintre cele mai mari provocări pentru președintele Emmanuel Macron de când a preluat mandatul, acum un an și jumătate.

În Paris, protestatari mascați au asaltat barierele instalate de poliție și au aruncat cu proiectile în forțele de ordine pe celebrul bulevard Elysee. Alții au ridicat baricade improvizate proprii și le-au dat foc, pe străzile de lângă bulevardul Elysee. Trei polițiști și șapte protestatari au fost răniți.

”Acești bătăuși sunt o minoritate și nu au ce căuta în aceste manifestații”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Benjamin Griveaux.