4000 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați la Paris în această sâmbătă, în speranța de a evita "tulburările ordinii publice și fenomenele violente" anunță Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

După haosul de sâmbătă trecută de pe Champs-Elysees, care a avut ca rezultat treizeci de răniți și peste o sută de arestări, Ministerul Afacerilor Interne francez intenționează să țină din scurt "vestele galbene" chemate să mărșăluiască în această sâmbătă în capitală.

Pentru a "garanta protecția instituțiilor", "a asigura controlul accesului pe Champs-Elysées" și "a asigura securitatea multor evenimente care au loc în capitală", conducerea poliției din Parisanunță o vastădesfășurare de forțe. În total, aproximativ cincizeci de echipe mobile ar puteafi mobilizate, cu aproximativ 4000 de polițiști care vinca intariri.

De laora 6 dimineața, un "perimetru de excludere" va îngheța tot traficul și va interzice printr-un ordinal prefecturii orice adunare înzona Palatului Elysee, spre care s-au încercat dejamaimultemarșuri, dar și înpiața Concorde, Beauvau, Matignon sau a Adunării Naționale.