Igor Huskov, un oficial de rang înalt din cadrul Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU), a declarat că autoritățile centrale de la Kiev studiază posibilitatea întreprinderii unor "măsuri în oglindă" față de sechestrarea de către Rusia a trei nave ucrainene și a echipajelor acestora.

Nave ucrainene capturate de RusiaFoto: Captura video

"În ceea ce privește acțiunile în oglindă... Da, se iau decizii cu privire la desfășurarea unor acțiuni în oglindă adecvate, ca răspuns al țării noastre la agresorul rus", a declarat Huskov, după ce a fost întrebat în legătură cu posibilele căi de acțiune analizate de autoritățile ucrainene după incidentul din zona strâmtorii Kerci, informează agenția Interfax-Ukraine, citată de Mediafax.

Oficialul a adăugat că autoritățile depun eforturi pentru a obține repatrierea echipajelor și navelor ucrainene sechestrate.

Instanţe judiciare din Crimeea au decis miercuri plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs în zona strâmtorii Kerci. Autoritățile ruse au anunțat vineri că îi vor transfera la Moscova pe comandații navelor ucrainene sechestrate.