Anchetatorii germani au verificatdacă defecțiunea la avionul ce o ducea pe Angela Merkel la summitul G20 din Argentina a fost provocată de o mână criminală, au declarat surse din domeniul securității pentru ziarul Rheinische Post, citat de Reuters.

Merkel coborand din avion dupa aterizarea de urgentaFoto: captura euronews

UPDATE 12.33 Forțele Aeriene Germane au spus că nu a fost vorba de un sabotaj și că avionul a aterizat de urgență din cauză că a cedat unitatea de distribuție electronică.

Merkel era pe drum dinspre Germania spre summit când aeronava Airbus A340 a guvernului de la Berlin a făcut o aterizare neprogramată pe aeroportul din Koln-Bonn joi seară. Angela Merkel a declarat că a fost vorba de o ”defecțiune serioasă”.

Ea și ministrul german de finanțe își vor relua călătoria către Buenos Aires vineri, dar vor ajunge după ce liderii G20 își vor începe discuțiile. Rheinische Post scrie că guvernul verifică dacă incidentul are ”substrat criminal”, dar sursele au adăugat că, de obicei, anchetatorii caută ”în toate direcțiile” în astfel de cazuri.

Potrivit revistei Der Spiegel, întregul sistem de comunicații al avionului a dat eroare, cauzând o stare de urgență serioasă și forțând echipajul să aterizeze folosind doar telefonul prin satelit de la bord.