Președintele socialist al Venezuelei a crescut joi salariul minim cu 150% pentru a combate ceea ce el numește efectele unui război economic condus de Statele Unite. Maduro l-a comparat pe Donald Trump, președintele american, cu Adolf Hitler, potrivit abc News.

HotNews.roFoto: Hotnews

,,Așa cum Hitler a persecutat poporul evreu, Donald Trump persecută poporul din Venezuela", a declarat președintele Nicolas Maduro.

Cu toate că are cele mai mari rezerve de petrol din lume, Venezuela trece în al cincilea an de criză economică.

Criticii învinuiesc trecutul socialist, corupția din Venezuela și gestionarea incorectă a companiei petroliere de stat PDVSA pentru situația economică disperată ăn care se află acum țara.

Maduro a declarat că îi ajută pe muncitorii din Venezuela prin creșterea salariului minim pentru a lupta împotriva inflației. Fondul Monetar Internațional a avertizat că rata inflației ar putea atinge un milion la sută în acest an.

Creșterea salariilor face ca suma pe care o iau acasă cei mai mulți dintre venezueleni să fie de 4500 bolivari. Este vorba despre 11 dolari la rata de schimb de pe piața neagră din Venezuela.

Maduro a anunțat majorarea, numind-o o corecție la planul său de redresare economică lansat acum 100 de zile.