​​Germania a cerut Franței să renunțe la locul său permanent în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, astfel încât acesta să poată fi transformat într-un ,,loc al UE", informează Daily Mail.

Olaf ScholzFoto: Wikipedia

Consiliul de Securitate ONU are cinci membri permanenți care se bucură de putere de veto asupra oricărei rezoluții. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, China, Federația Rusă, Regatul Unit și Franța.

Ministrul german al finanțelor, Olaf Scholz, a declarat că este conștient că această mișcare ar ,,presupune ceva persuasiune în raport cu cei din Paris", dar a adăugat că ar fi un ,,obiectiv îndrăzneț și inteligent".

Propunerea apare după ce liderii Franței și Germaniei au sprijinit crearea unei armate a UE, o propunere pe care Secretarul Apărării din Marea Britanie, Gavin Williamson, a descris-o ca fiin ,,nebunească".

Dl Scholz, care este și vice-cancelarul Germaniei, a declarat: "Dacă trebuie să luăm serios Uniunea Europeană, UE ar trebui să vorbească cu o singură voce în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Pe termen mediu, locul Franței ar putea fi transformat într-un loc pentru Uniunea Europeană. "