Guvernul ungar condus de naţional-conservatorul Viktor Orba a lansat o noua campanie mediatică de afişaj care îl denigrează pe liderul liberalilor (ALDE) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, potrivit Le Vif, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

În septembrie, dl Verhofstadt s-a declarat indignat de o precedentă campanie mediatică anti-europeană lansată de Budapesta în urma votului din Parlamentul UE care deschidea calea spre sancţiuni împotriva Ungariei pentru nerespectarea statului de drept.

Liderul ALDE cerea atunci ca 18 milioane de euro cât a costat această acţiune să fie retraşi din fondurile europene acordate republicii ungare. Liberalul a iniţiat de asemenea o campanie de afişaj care deplângea atitudinea dlui Orban, care încerca, după ce a beneficiat de fonduri europene, "să distrugă Europa". Evident, aceste acţiuni nu au fost pe gustul liderului ungar, care a organizat la rândul lui o campanie de afişaj contre fostului premier belgian.

"Sute de persoane au decedat în atacuri teroriste din 2015, dar Guy Verhofstadt spune: 'nu există o criză a migraţiei'. E absolut o nebunie", se poate citi pe panourile montate pe camioane care circulă la Budapesta. Într-o postare pe Twitter, Guy Verhofstadt a apreciat că iniţiativa dlui Orban nu este foarte originală. "Mai întâi, aţi copiat politicile lui Putin, apoi aţi luat bani de la UE şi acum îmi furaţi ideile de campanie", a ironizat el.