Președintele SUA, Donald Trump, a negat joi că a lucrat la un proiect privind construirea unui Trump Tower la Moscova, despre care fostul avocat al liderului de la Casa Albă, Michael Cohen, a spus că s-a renunțat în ianuarie 2016, înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Trump l-a atacat pe fostul său avocat, spunând că acesta este o persoană slabă și că a mințit cu privire la proiect pentru a obține o sentință redusă.

Trump le-a spus reporterilor că a decis să nu construiască o clădire în Moscova, deși nu a specificat când a decis să renunțe la proiect.

Cohen a pledat vinovat joi pentru mărturie mincinoasă cu privire la proiect, punând noi presiuni pe președinte.

El a recunoscut că se face vinovat de sperjur pentu că, în 2017, a dat declarații false în cadrul audierilor de la comisia senatorială în legătură cu planurile privind construirea unui Trump Tower la Moscova.

Cohen a spus că a mințit cu privire la proiectul din Moscova, astfel încât să îli potrivească declarațiile cu cele ale președintelui Trump.

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.