Guvernul italian a decis că nu va semna luna viitoare Acordul Națiunilor Unite privind migrația, a anunțat miercuri premierul italian Giuseppe Conte, relatează site-ul agenției Dpa citat de Mediafax.

Giuseppe ConteFoto: Presidenza della Repubblica

Italia a luat această decizie, după ce o comisie parlamentară, însărcinată cu luarea unei decizii de a semna sau nu acordul, a anunțat că nu va dezbate subiectul până la conferința care va avea loc săptămâna viitoare la Marrakech.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat că este "absolut împotriva" acordului privind migrația.

Decizia contrazice afirmațiile făcute de Giuseppe Conte în luna septembrie.

"Fenomenul de migrație cu care ne confruntăm cere un răspuns structurat, pe mai multe niveluri și pe termen lung din partea comunității internaționale. În această bază susținem Acordul privind migrația și refugiații", a declarat acesta.

Salvini susține că acordul limitează suveranitata și plasează "imigranții economici la același nivel cu refugiații politici".

Printre țările care au anunțat deja că nu vor semna acordul se numără Austria, Australia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Israel, Polonia, Elveția și Statele Unite.