Rezultatele preliminare obținute în urma alegerilor prezidențiale din Georgia au arătat că candidatul care a sprijinit partidul de guvernământ, care favorizează echilibrarea relațiilor dintre republica sovietică și Moscova și Occident, l-a depășit pe rivalul său care pledează pentru o linie pro-occidentală mai puternică. , informează Reuters.

AlegeriFoto: Agerpres

Cifrele Comisiei Electorale Centrale au arătat că Salome Zurabishvili, 58 de ani, a obținut 58,2 la sută din voturi, în urma alegerilro care au avut loc miercuri. Grigol Vashadze, candidatul opoziției, a obținut 41,8%, pe baza rezultatelor de la 55% din secțiile de votare, a afirmat CEC pe site-ul său.

A doua rundă de votare a fost supusă unei examinări atente de către opoziție și observatorii internaționali din cauza auapiciunilor că partidul de aflat la conducere, al lui Georgian Dream folosește controlul asupra sistemului de votare al statului pentru ai ajuta pe Zurabishvili să câștige.

Opoziția a declarat că au avut loc atacuri asupra activiștilor săi în timpul campaniei electorale și s-au plâns că au existat numeroase nereguli în timpul votării, inclusiv încercările de a exercita presiuni asupra alegătorilor și manipularea listelor electorale. Partidul de guvernământ a negat încercarea de a influența în mod nedrept rezultatul votului.