Un fost boxer din America, Samuel Little, în vârstă de 78 de ani, a mărturisit că a ucis 90 de persoane în 35 de ani, ceea ce l-ar transforma în cel mai sângeros criminal în serie din istoria Statelor Unite, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

FBI a confirmat deja 34 dintre cele 90 de crime pe care și le atribuie, marea majoritate fiind femei aflat la marginea societății, prostituate sau dependente de droguri, mai ales femei de culoare sau hispanice, ucide în perioada 1970 și 2005.

Acest fost boxer și-a ucis victimele cu lovituri violente sau prin strangulare, înainte de a le abandona trupurile pe marginea străzii, într-o prăpastie sau într-un tomberon. În absența loviturii gloanțelor sau a tăierilor de cuțit, multe crime au fost clasate ca supradoze, accidente, cauze naturale, potrivit poliției federale.

Aretat de zeci de ori pentru furt, răpire sau pentru alte violențe, nu a fost suspectat de crimă decât abia la înceutul anilor 1980, în legătură cu dispariția a două tinere, una în Mississippi, iar cealaltă în Florida, dar a fost eliberat din cauza lipsei de dovezi.

Abia în 2012, ofițerii au stabilit o cu certitudine responsabilitatea sa pentru morțile acestora.

Arestat în 2012 pentru trafic de droguri, ADN-ul său a a fost implicat în moartea a trei femei în Los Angeles între 1987 și 1989.

În timpul procesului său, care s-a încheiat în 2014 cu o pedeapsă de închisoare pe viață, a strigat că este nevinovat și a schimbat insulte cu fiul uneia dintre victime.

Patru ani mai târziu, discursul său s-a schimbat radical.

După condamnarea sa, FBI a redeschis vechi dosare pentru similitudinea modului de operare cu cel folosit în Los Angeles.

În mai 2018, anchetatorii l-au vizitat pe Little în închisoarea din California pentru a-l interoga cu privire la o serie de morți suspecte.

Dorind să fie transferat în altă parte, deținutul, acum în scaun cu rotile și bolnav de diabet, a fost de acord să coopereze chiar mai mult decât s-ar fi așteptat oricine.

Acesta spus numărul victimelor din fiecare oraș și fiecare loc, potrivit anchetatorilor.