Analize oficiale arată că Brexitul va afecta negativ Marea Britanie, în orice scenariu / Cel mai negru scenariu: Lira se prăbușește cu 25% / Tabloidul Daily Mail părăsește spectaculos tabăra eurofobiei
Prăbușirea lirei sterline cu 25%, un avans al șomajului de 7,5% și al inflației de 6,5%, căderea cu 30% a prețurilor imobiliare .. Un Brexit fără acord ar provoca un șoc enorm economiei britanice, a avertizat Banca Angliei, în evaluarea diferitelor scenarii de ieșire din UE.
În cel mai negru scenariu, produsul intern brut (PIB) britanic ar fi amputat cu 7,8% până la 10,5% până în 2024.
Guvernatorul Băncii, canadianul Mark Carney, care este acuzat regulat că dorește să stârnească frica cu scenariile sale, a spus în fața presei că munca este exact "pregătirea pentru ce e mai rău".
Cu puțin timp înainte, un raport al guvernului a evaluat pierderea de PIB la 9,3% în 15 ani. Acest raport a insistat asupra faptului că acordul încheiat de premierul Theresa May cu UE, criticat puternic inclusiv în cadrul partidului Conservator, ar limita daunele și va costa doar 3,9% din PIB (1,2% - 3,8% până în 2024, potrivit BoE).
Theresa May: Nu vom fi mai săraci
Cifrele executivului pleacă de la principiul că Marea Britanie ar putea încheia toate acordurile liber-schimb la care speră, afirmă raportul, subliniind totodată cp aceste proiecții trebuie privite circumspect, "din cauza incertitudinilor inerente acestor tipuri de analize economice".
Această avalanșă de cifre este oportună pentru Theresa May, care se chinuie să convingă țara și deputații că acordul său este "cel mai bun" și "singurul posibil".
"Această analiză nu arată că vom fi mai săraci decât înainte", a declarat ea, în fața deputaților, pe care încearcă să-i determine să voteze în 11 decembrie acordul de divorț încheiat după 17 luni de negocieri dificile. "Ele arată că vom fi mai bine cu acest acord".
Dar, la mai puțin de două săptămâni înaintea votului, May este departe de a dispune de numărul necesar de voturi. "Este evident acum că Parlamentul nu va susține acest plan", a afirmat liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, care crede că a venit "timpul să lucrăm la alt plan".
Un sondaj publicat miercuri de tabloidul Daily Mail, care a trecut spectaculos de la eurofobie militantă la o poziție foarte moderată cu ocazia schimbării redactorului șef, o susține pe May: 52% dintre cele 1.030 de persoane interogate online de institutul Survation cred că acordul său este cel mai bun posibil, față de 19% care cred contrariul.

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
Viitorul îi va trezi, din păcate la realitate. Imperiul a apus de mult, iar UK este acum doar o altă țară la periferia UE.
davada sta in numarul absolut urias si mai ales covarsitor,al voturilor cu plus.un semn ca cititorii hn sunt ''mai destepti decat ai lor''
asa e democrat,asa e corect.voturile arata adevarul.
Vor veni americanii să ne ajute? Mă îndoiesc. Vor fi prea preocupați cu chinezii.
Se va lupta fiecare țară în parte cu Rusia? Nu cred. Doar o Europă unită poate face față provocărilor globale.
Deci... să trăiască.
”Europa unită” nu poate face față la nimic, poate doar fraterniza cu Rusia. De asta se tot flutură amenințarea cu războiul, pentru a promova cooperarea Franței și Germaniei cu Rusia.
si cu coadă putină ,micii la fel ,ascultai muzica pe gratis, dansai ,aveai două zile libere , ziua tineretului era tot a... tineretului... Ca si acum ! ZIUA DE 1 MAI e tot ziua muncii si cu steaguri rosii ori la Paris . ori la Londra, ori la Bucale, ori la MOSKVA. Ca si aceea de 8 Martie - ziua internatională a femeilor,Ceausescu nu ajunsese martir... S-a schimbat doar decorul si coruptii, Judecatorii, NU ! Aa, si inca ceva. Iliescu Ilici Ion vrea sa traiasca 100 de ani . Ca sa-l sarbatorim centenar! LA CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI. Ce bine ca a ajuns să frecventeze biserica... Acolo, multimi , nu ca la 1 mai ! Cu sutele de mii la Sfanta Parascheva si alti sfinti. Locul micilor a fost luat de fasolea traditional gazoasă și carnaciorul aferent, berea cu aghiasma, datul din mână cu sarutatul mainilor la popi ,insignele cu tatuajul si ...uite asa , trece el si veacul ăsta ca apa pe Dunăre .
Nu te ține nimeni cu forța aici. Dacă vrei, îți iei bagajele (ca țară) și pleci. Exemplul cel mai elocvent este UK căruia nu i-a pus nimeni piedică.
Vom vedea cât de bine i-a prins ieșirea.
Nu rușii au fost catalizatorul principal, deși sunt mai mult ca sigur că și-au băgat și ei coada.
Ce treaba are KBG-ul cu deciza lor?!
La fel si la noi, desigur ca votul din decembrie 2016 reprezita o totala schimbare de directive, dar ce, au venit aisi stapanii lui mazeta si newlook sa ne OBLIGE sa votam comunistii?!|
Nu! Noi am facut-o, de buna-voie si nesiliti de nimeni ...
Ok, lira va pierde din valoare pentru 3-6 luni, dupa care isi revine, va fi mai valoaroasa ca pan acum si totul merge ca inainte.
Sa fim seriosi, centrul pietei bursiere din Europa (continentul) este la Londra si nimeni nu ar vrea sa "tuseasca" bursa sau sistemul lor bancar.
Restul este poveste, speculatii si "cerneala" pentru reclama.
Așa că vom avea cu siguranță alt centru financiar în Europa.
imi amintesc de scenariile bancilor de la noi cand a fost legea darii in plata, ca vor fi ca vor drege ca vor face......concluzia, nimic, totul e ca inainte, tot 15-25% cer avans la credite imobiliare.
Cam asa si cu Frankfurt-ul, va face, va drege, se va intampla......
Mâine sigur că poate fi altfel, însă e greu de crezut că piața din UE va oferi unei burse din afara comunității alte volume de instrumente financiare decât oferă celorlalte burse din afara ei; LSE se va bate pe aceleași volume cu NY, HK, Tokyo sau Shanghai și ghici care are cea mai mică piață?
Q2 din 2019 o să fie sigur scădere economică, iar cu puțin ghinion și Q1 va fi tot scădere.
Sa plece naibii englezii astia ca m-an saturat de tevatura asta..pana la urma "Fiecare pasare pe limba ei piere"
merita orice sacrificiu ca sa scape de forta de munca ieftina din Polonia, Romania si Bulgaria!