​Omul de știință chinez He Jiankui, cel care a produs un val de proteste, zilele trecute, cu anunțul nașterii primilor copii modificați genetic, a spus miercuri că testele clinice în activitățile pe care le desfășoară "au luat pauză", dar și că o altă femeie ar putea fi însărcinată cu un embrion asupra căruia au fost făcute modificări genetice, potrivit BBC. El a spus că este "mândru" de ceea ce a făcut în cazul gemenelor.

Sondaj copii modificati geneticFoto: Hotnews
  • Participă mai jos la sondajul HotNews.ro: Ce crezi despre profesorul chinez și cazul copiiilor "modificați genetic"?

Profesorul He Jiankui a anunțat recent nașterea a două gemene al căror ADN a fost modificat pentru a deveni rezistente la HIV.

  • Anunțul nu a fost însoțit de dovezi, dar a stârnit un val de critici, inclusiv universitatea unde lucrează profesorul declarându-se profund șocată și anunțând o investigație, acest tip de activități fiind interzise în numeroase țări, inclusiv China.
  • Profesorul a confirmat că a finanțat pe cont propriu cercetările, fără ca universitatea unde lucrează să știe despre acestea.
  • La un summit de specialitate desfășurat la Hong Kong, el a apărut, miercuri, pentru a-și apăra activitatea, spunând că gemenele al căror genom a fost editat vor fi monitorizate pe termen lung. El a mai spus că alte opt cupluri, unde tații sunt identificați cu HIV, iar mamele nu, au semnat să ia parte voluntar la experiment, unul dintre acestea retrăgându-se.
  • El și-a cerut scuze că cercetările sale "s-au scurs pe neașteptate către public" și că testele clinice au fost oprite, în condițiile actuale.