Amenințările cu bombă dintr-o gară și mai multe centre comerciale din Moscova au fost făcute de pe un număr de telefon înregistrat în Ucraina, a declarat pentru agenția de presă Tass o sursă din cadrul poliției, relatează Mediafax. Toate apelurile s-au dovedit a fi farse.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Toate apelurile au fost făcute de pe un număr înregistrat în Ucraina. Conform informațiilor preliminare, scopul atacului a fost de a crea panică”, a declarat sursa. Apelurile au fost făcute către serviciile de pază ale centrelor comerciale.

Ministerul rus de Interne a anunțat că amenințările au fost false și că cercetează incidentul.

„Toate centrele comerciale au fost inspectate și nu a fost găsită nicio bombă. Toate apelurile s-au dovedit a fi farse”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne.

O gară și 12 mall-uri din Moscova au fost evacuate miercuri, după o serie de amenințări anonime cu bombă.

Un val de astfel de amenințări a avut loc în 2017, dar și în timpul Campionatului Mondial din această vară, dar toate amenințările s-au dovedit a fi false.

Reamintim că tensiunile dintre Ucraina și Rusia s-au intensificat după ce Rusia a sechestrat duminică trei nave ucrainene acuzându-le că au pătruns ilegal în apele sale maritime, pe coasta peninsulei Crimeea.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că Ucraina se confruntă cu "amenințarea unui război total" cu Rusia, care și-a "sporit drastic" prezența militară la graniță. Ucraina a introdus legea marțială pentru cel puțin 30 de zile ca urmare a sechestrării celor trei vase ucrainene de către Rusia.