Rusia a acumulat aproximativ 500 de avioane militare și 340 elicoptere de-a lungul frontierei cu Ucraina, raportează Ukrinform, citându-l pe Vadym Skibitsky, purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei. El a prezentat aceste date la un briefing intitulat ,,O evaluare militară și strategică a amenințării armatei ruse care invadează Ucraina", potrivit UA Wire, care citează Ukrinform.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit lui Skibitsky, începând cu 2013 Rusia și-a îmbunătățit rețeaua de aerodromuri de-a lungul frontierei cu Ucraina și și-a actualizat și a dezvoltat flota de avioane militare.

Echipajele aeronavelor de luptă și tactice concentrate de-a lungul frontierei ucrainene au dobândit experiență de luptă în timpul călătoriilor în Siria.

,,Asta înseamnă că echipajele au suficientă experiență pentru a folosi bombe și arme de înaltă precizie asupra populației civile", a subliniat purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare.

În plus, aria de acoperire a acestor aeronave cuprinde întregul teritoriu al Ucrainei.

Kremlinul a acordat o atenție sporită creșterii numărului de trupe și formării de noi diviziuni pe frontiera de stat a Ucrainei și în partea europeană a Rusiei.

,,Rusia a acordat o atenție deosebită creării și formării grupurilor de batalion tactice, care se desfășoară astăzi de-a lungul frontierei statului nostru. Numărul total al grupurilor de batalion tactice din Rusia care sunt capabile să îndeplinească sarcini de luptă pe teritoriul nostru este de 25 ", a subliniat Skibitsky.

Soldații ruși și-au îmbunătățit abilitățile de război în timpul exercițiilor militare Kavkaz - 2016, Vostok - 2018 și Zapad - 2017. În special, aceștia au practicat formarea grupurilor de intervenție îndreptate împotriva Ucrainei, mobilizarea și dislocarea forțelor de rezervă și a echipamentelor din regiunile centrale ale Rusiei la frontiera ucraineană.