Phenianul a cerut Națiunilor Unite să se opună unei întâlniri propuse de SUA, privind încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, argumentând că aceasta ar putea afecta eforturile pentru pace, relatează site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

Phenianul in miscareFoto: Captura Vimeo.com

În cadrul întâlnirii, consiliul va discuta despre încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, care reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale.

Statele Unite au reușit să obțină, încă din 2014, cele nouă voturi necesare pentru a organiza întâlnirea, în pofida opoziției Chinei.

Ambasadorul nord-coreean a declarat că întrevederea "alimenta conflictul în loc să încurajeze dezvoltările pozitive".

În urma summitului istoric din luna iunie, în cadrul căruia președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit la Singapore, a fost inițiat un dialog privind denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea. Un al doilea summit este așteptat să aibă loc anul viitor.

Potrivit unui raport din 2014, încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord se află la un nivel ridicat, în special din cauza închisorilor unde deținuții sunt torturați, înfometați și executați.

Raportul l-a acuzat pe Kim Jong-un de atrocități, menționând că acesta ar putea fi judecat pentru crime împotriva umanității.

Coreea de Nord a negat afirmațiile, susținând că raportul este un fals bazat pe declarațiilor unor dizidenți care și-au trădat țara.