Mai mulți politicieni europeni de rang înalt au declarat marți că Uniunea Europeană ia în considerare impunerea unor noi sancțiuni Rusiei, pe fondul escaladării tensiunilor cu Ucraina, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis cancelarului german Angela Merkel, luni, că Moscova este pregătită să ofere mai multe detalii din perspectiva lor. Moscova susține că Kievul provocat în mod intenționat conflictul, cu scopul de a declanșa o criză.

Merkel, care a discutat de asemenea cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, a cerut reducerea tensiunilor și inițierea unui dialog.

Statele Unite au făcut apel Uniunii Europene să asiste Ucraina în conflictul său cu Rusia.

În acest context, Donald Trump a informat că ar putea anula întrevederea pe care ar fi trebuit să o aibă cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul liderilor din G20, adăugând că "nu este de acord cu agresiunea".

Norbert Roettgen, un aliat politic apropiat al cancelarului Angela Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să impună sancțiuni mai stricte împotriva Rusiei.

Karin Kneissl, ministrul de Externe al Austriei, a informat că UE va lua în considerare impunerea unor noi sancțiuni după ce va analiza situația.

Polonia și Estonia și-au exprimat de asemenea susținerea pentru impunerea unor noi sancțiuni asupra Moscovei.