Sute de tunisieni au protestat marţi faţă de vizita prinţului Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, numindu-l „criminal” și condamnându-l în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, scrie Reuters.

Printul saudit Mohammed bin Salman Al SaudFoto: kremlin.ru

Asasinarea jurnalistului de la Washington Post, Jamal Khashoggi, un critic dur al prinţului, în consulatul Riadului din Istanbul a tensionat relaţiile dintre Arabia Saudită şi Occident şi a afectat imaginea prinţului, el fiind acuzat că se află în spatele asasinatului. Mohammed bin Salman neagă orice implicare.

Jurnaliştii au desfăşurat un banner imens în care prinţul poate fi văzut cu un fierăstrău, arma care ar fi fost folosită pentru a-l dezmembra pe Khashoggi la Istanbul.

Sute de protestatari au mers pe bulevardul central Habib Bourguiba din Tunis, scena protestelor de masă care au răsturnat țara lui Zine El Abidine Ben Ali în 2011. Ei au scandat lozinci precum "ucigașul nu este binevenit în Tunisia" și "Rușinea conducătorilor tunisieni" și au ridicat un poster mare în care apărea președintele tunisian turnând apă pe mâinile sângeroase ale prințului coroanei saudite - sugerând complicitatea Tunisiei în ascunderea vinovăției.