Președintele-ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, a mai numit un ministru al viitorului său cabinei. Este vorba despre generalul retras din activitate Carlos Alberto dos Santos Cruz, care va ocupa funcția de ministru responsabil de relațiile politice cu Congresul. Bolsonaro a adăugat, astfel, o a cincea figură militară cabinetului său de miniștri, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bolsonaro, fost căpitan de armată, care a obținut puterea pe baza promisiunilor de a pune capăt anilor de corupție și violență extremă care au afectat Brazilia, a făcut anunțul prin intermediul platformei Twitter.

În încercarea de a transpune în realitate platforma sa electorală, alegerea lui Bolsonaro pentru coordonarea departamentelor de justiție și securitate publică, fostul judecător anti-corupție Sergio Moro, a declarat că va coordona poliția pentru ca aceasta să lupte mai eficient împotriva crimei organizate și pentru a încetini dezvoltarea cartelurilor de narcotraficanți care dezvoltă afaceri prospere în multe dintre orașele țării.

Mulți brazilieni sunt îngrijorați cu privire la numirea lui Santos Cruz în funcția de ministru. Acesta a condus forțele SUA de păstrare a păcii în Haiti și în Republica Democrată Congo. Criticii sunt de părere că numirea unor actuali sau foști militari ar putea marca întoarcerea Braziliei la un guvern militarizat.

Bolsonaro va prelua funcția de președinte de la 1 ianuarie.