O delegaţie condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va efectua o vizită oficială în Republica Polonă, la Varşovia, în perioada 6-9 decembrie, la invitaţia omologului său polonez, Stanislaw Karczewski, în program fiind cuprinse întrevederi cu şefii parlamentului polonez, premierul şi preşedintele acestei ţări, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polonia este în conflict cu Bruxelles-ul din cauza modificării legilor justiției, în special o reformare a Curții Supreme. Săptămâna trecută, puterea de la Varșovia a trecut rapid prin parlament un proiect care să anuleze modificările, așa cum a cerut Curtea Europeană de Justiție. Partidul Lege și Justiție aflat la guvernare este în picaj în sondaje, fiind lovit de un scandal de corupție ce a dus la demisia șefului autorității de supraveghere financiară.

Tăriceanu se va întâlni cu Stanislaw Karczewski, mareşalul Senatului, Marek Kuchcinski, mareşalul Seimului, Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, şi cu preşedintele acestei ţări, Andrzej Duda, potrivit memorandumului intern aprobat în şedinţa de luni a Biroului permanent al Senatului.

Din delegaţia română fac parte mai mulţi consilieri ai preşedintelui Senatului, printre care Daniel Chiţoiu, director consilieri Cabinet Preşedinte.

Potrivit sursei citate, partea polonă va suporta costurile legate de cazare şi transport intern pentru întreaga delegaţie română.