Elon Musk, fondatorul Tesla, susține că ar putea pleca spre Marte în doar șapte ani. Acesta ia în considerare doar o călătorie dus, deoarece șansele de eșec ale unei asemenea misiuni sunt foarte mari, informează The Guardian.

Elon MuskFoto: Flickr

Elon Musk spune că ia în considerare mutarea pe Marte, în ciuda faptului că ,,există șase mari să nu supraviețuiești”.

,,Știu exact ce să fac", a declarat fondatorul Tesla pentru Axios, HBO, într-un interviu difuzat duminică seara. ,,Vorbesc despre mutarea acolo."

El a sugerat de asemenea că o astfel de mutare ar putea fi permanentă, spunând: ,,Credem că există posibilitatea întoarcerii, dar nu suntem siguri".

Site-ul Axios a realizat interviul cu o zi înainte de aterizarea navei spațiale Insight pe Marte. Potrivit Associated Press, vehiculul NASA are ca obiectiv ,,măsurarea căldurii interne și înregistrarea cutremurelor, a loviturilor de meteorit și a oricăror altor lucruri care ar putea face planeta roșie să se zdruncine".

Musk, în vârstă de 47 de ani, a mai vorbit și înainte despre posibilitatea de a merge pe Marte. În timpul interviului, fondatorul Tesla a spus că estimează că șansele sale de supraviețuire sunt de 70% în cazul în care se va decide să își ducă planul la bun sfârșit și că, dacă lucrurile merg conform planificării, are de gând să exploreze planeta roșie cu ajutorul rachetelor SpaceX.

Contrar opiniilor unor oameni de știință precum Bill Nye, Elon Musk susține că o astfel de călătorie spre Marte va fi posibilă în șapte ani, iar biletele vor costa ,,în jur de câteva sute de mii de dolari.”