O parte a mass-mediei din regiunea Toulouse a îndemnat la boicotarea acoperirii mediatice ale acțiunilor ”vestelor galbene”, după ce jurnaliști au fost agresați de către protestatari, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În total, cinci jurnaliști de la CNEWS și BFMTV au depus plângeri pentru violențe, amenințări cu moartea, tentativă de agresiune, sâmbătă și duminică, relatând că, în timpul demonstrațiilor ”vestelor galbene”, au fost loviți cu piciorul, au fost scuipați, au fost loviți cu peturi cu apă sau că au fost fugăriți pe străzile din Toulouse.

”Au fost între 50 și 100 de persoane care au început să ne atace”, a spus unul dintre reporteri în plângerea depusă.

În plus, un reporter CNEWS care a depus sâmbătă o plângere la poliție, s-a întors duminică pentru a adăuga o plângere privind ”tentative de intimidare” pe rețelele de socializare, unde persoane care s-au prezentat ca făcând parte din ”vestele galbene” au spus că știu adresa jurnalistului.

Ca urmare, mai mulți jurnaliști și-au îndemnat colegii la boicotarea demonstrațiilor ”vestelor galbene”, în semn de solidaritate.

Reamintim că sâmbătă au avut loc noi manifestații împotriva creșterii taxelor la carburanți, iar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari.

Unii demonstranți au aruncat cu pietre în poliție, strigând că vor demisia lui Macron.

Începând din ianuarie se vor aplica taxe suplimentare de 6 şi, respectiv, 3 eurocenţi.