Peste 100 de persoane au fost rănite în orașul Alep din Siria, în ceea ce oficialii sirieni consideră a fi un atac cu gaz toxic comis sâmbătă de rebeli, relatează Reuters. Ca urmare a atacului cu acid clorhidric, armata rusă a bombardat duminică mai multe poziții ale militanților.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Ministerul rus al Apărării a spus că avioanele sale au bombardat militanții responsabili de atacul cu acid clorhidric efectuat sâmbătă asupra Alepului.

Rusia a distrus toate țintele, după ce ar fi avertizat Turcia de bombardament, a spus maior-general Igor Konashenkov, citat de agențiile rusești.

Zeci de persoane au raportat probleme de respirație sâmbătă noapte în Alep, iar agenția de presă SANA a transmis duminică dimineață că 107 persoane au fost rănite, după ce militanții au atacat trei districte folosind proiectile cu gaz toxic.

Autoritățile locale îi acuză pe insurgenți de comiterea atacului.

Incidentul de sâmbătă este cel mai grav din Alep din ultimii doi ani, când forțele guvernamentale au preluat din nou controlul regiunii.

Reprezentanții oficiali ai rebelilor au negat utilizarea de arme chimice și au acuzat Guvernul de la Damasc că încearcă să însceneze atacul.

Rusia, aliat principal al Administrației de la Damasc, a acuzat duminică insurgenții de bombardarea Alepului cu obuze încărcate cu gaz clorhidric. Ministerul Apărării din Rusia a transmis că proiectilele au fost lansate dintr-o zonă din regiunea Idlib, controlată de militanți.

„Obuzele conțineau gaze toxice care au dus la sufocarea mai multor civili. Aceștia au fost transportați la spitalul al-Razi și la Spitalul Universitar din Alep pentru a fi tratați după inhalarea substanțelor toxice”, a declarat Issaam al-Shili, șeful poliției din Alep.