Fratele președintelui din Honduras, Juan Orlando Hernandez, a fost arestat vineri, în Statele Unite, în legătură cu acuzația de trafic de droguri, a declarat vineri guvernul din Honduras citat de Reuters.

Juan Antonio "Tony" Hernandez, avocat în vârstă de 40 de ani și fost parlamentar al partidului de guvernământ, a fost arestat de autoritățile americane din Miami, a afirmat într-o declarație administrațiaprezidențială.

Fratele președintelui este cel mai recent dintr-un șir de hondurani proeminenți, inclusiv trei congresmeni, care au fost acuzați în Statele Unite pentru implicarea în traficul de droguri.

"Aceasta este o lovitură puternică pentru întreaga familie", a declarat președintele reporterilor în orașul său natal Gracias, în vestul Hondurasului. "Sper căsistemul de justiție să-i permită să se apere, iar ca familie, vom face tot ce putem pentru a-l susține".

Reuters nu a putut contacta imediat un avocat al fratelui președintelui. El a negat acuzațiile anterioare privind legăturile cu organizația de trafic de droguri Cachiros.

Un lider al grupului Cachiros a mărturisit în timpul unui proces dinmartie 2017, la New York, că "Tony" Hernandez a luat mită pentru a ajuta la spălarea banilor proveniți din traficul de droguri.

Președintele honduran, avocat conservator care a venit la putere în 2014, a dus o politică dură împotriva cartelurilor de droguri și a bandelor de stradă care a fost susținută de Statele Unite și criticată de grupurile pentru drepturile omului.

Fostul președinte Porfirio Lobo, care a guvernat Honduras între 2010 și 2014, a fost, de asemenea, legat de organizația criminală Cachiros în procesele dinStatele Unite și a respins aceste acuzații.

Anul trecut, unul dintre fiii lui Lobo a pledat vinovat înfață unei instanțedin SUA pentru acuzația de a fi conspirat să importe cocainăînStatele Unite și a fost condamnat la 24 de ani de închisoare.