Distrugerea pădurii tropicale a Amazonului în Brazilia a atins cel mai înalt nivel din ultima decadă, au arătat datele guvernamentale publicate vineri, în special din cauza exploatărilor forestiere ilegale și a incendierilor în folosul agriculturii, anunță Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginiledin satelit pentru 12 luni până la sfârșitul lunii iulie 2018 au arătat că în Amazon au fost eliminați circa 7900 kilometri pătrați de pădure, echivalentul a maimult de jumătate din teritoriul Jamaicăi. Aceastăa a fost o creștere de 13,7% față de aceeași perioadă în anul precedent.

Defrișarea este un factor cheie în spatele încălzirii globale, reprezentând aproximativ 15% din emisiile anuale de gaze de captare a căldurii, similare cu cele din sectorul transporturilor.

Vineri, un raport guvernamental al S.U.A. a constatat că schimbările climatice vor costaStatele Unite sute de miliarde de dolari până la sfârșitul secolului.

Ministrul mediului din Brazilia, Edson Duarte, a cerut guvernului să sporească prezența poliției înjunglă pentru a opri tăierile ilegale.

StatelePará și Mato Grosso au adus cele maimari contribuții la creșterea defrișărilor. Mato Grosso este producătorul de top de soia al Braziliei.

Oamenii de știință consideră că Amazonul reprezintăunadintre cele mai bune protecții ale naturii împotriva încălzirii globale, deoarece acționează că o "chiuvetă" uriașă de carbon prin absorbția gazului. Jungla este, de asemenea, bogată în biodiversitate, găzduind miliarde de specii care urmează să fie studiate.