O femelă gibon a născut un pui pe 12 noiembrie, deși acesteia i s-au dat anticoncepționale în ultimii ani, a anunțat vineri Grădina Zoologic din San Diego, relatează USAToday.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eloise, un siamang, a devenit părinte a șaptea oară, alături de partenerul el, Unkie. Acesteia i se administraseră anticoncepționale ca parte a unui efort coordonat de a menține diversitatea genetică în populația de giboni de la zoo.

Se pare că deși ani la rândul a funcționat, metoda contraceptivă a dat greș acum.

Managerul Grădinii Zoologice din San Diego a comentat situația comparând-o cu eșecul pe care îl au uneori anticoncepționalele la oameni - ”din când în când” se întâmplă.

Grădina zoologică celebrează sosirea pe lume a puiului, având ân vedere că ultimul gibon siamang a venit pe lume acum 12 ani.

Simangul este catalogat ca specie pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și a Resurselor Naturale.

Habitatele siamangilor sunt amenințate de tăierile masive de arbori și agricultură, potrivit grădinii zoologice, iar mulți adulți sunt omorâți pentru a putea fi capturați puii cu scopul de a fi vânduți ca animale de companie.